Bedrijveninfogids
Bedrijveninfogids
 
U bent hier: Restaurant >> Restaurant Groningen >> Bacchus Bistro

BACCHUS BISTRO

Bedrijfsnaam

BACCHUS BISTRO

Adres

Veemarktstraat 96
9724GC GRONINGEN

Telefoon

050-3110500

Website

Een knapperend haardvuur, een wijntje onder handbereik en een heerlijke maaltijd op tafel. Als e voor een boeiende gesprekspartner zorgt, dan heeft Bacchus Bistro de rest in huis voor een gezellig avondje uit. In dit restaurant aan de Veemarktstraat 96 in Groningen zorgt eigenaar/chef-kok Anthon de Baat namelijk dat uit eten pure verwennerij wordt. Op ambachtelijke wijze maakt hij zijn eigen soepen, sauzen en brood en bonbons. Elk gerecht wordt bereidt met dagverse ingredienten wat door onze gasten zeer gewaardeerd wordt. Ook dieetwensen zijn als u die van tevoren aangeeft geen enkel probleem! En dit alles tegen een scherpe prijs. Vormt een diner bijvoorbeeld het evoorgerechte op een avondje theater in het tegenover gelegen cultureel centrum De Oosterpoort, of is lekker eten een leuk extraatje onder het bijkletsen met een goede vriend of vriendin? Misschien wilt u uw geliefde verrassen met een etentje rond het haardvuur. Dan is Bacchus Bistro wat u zoekt. Bacchus zelf, god van de wijn en van extase, zou er zich thuis voelen. Chefkok Anthon de Baat heeft al in heel wat keukens gekookt. Zo bereidde hij met een groot team uitgelezen maaltijden in een chique restaurant in Zwitserland, bedacht en bereidde hij diverse gangen in verschillende Nederlandse keukens, als het sterrnrestaurant De Heeren van Harinxma en als chefkok van dinercafe Hommius en hij zet nog steeds regelmatig een gezonde, voedzame pot eten op tafel voor zijn vrouw en twee zoontjes. In Bacchus Bistro komen al deze ervaringen van pas. Elke twee maanden is er een nieuwe kaart. Daarop zijn ook seizoensgebonden ingredienten, bijvoorbeeld asperges of wild, terug te vinden. En op de menukaart wordt het motto van Bacchus Bistro duidelijk: lekker hoeft niet van ver te komen. Chefkok Anthon de Baat heeft de boerderijen en andere leveranciers in Friesland en Groningen bezocht voor onder meer pittige kaasjes van de geitenboerderij, voor boterzachte kabeljauw en snoekbaars en voor knapperige groenten van Hollandse bodem. Nederlandse producten komen bij elkaar in huisgemaakte, creatieve gerechten overgoten met een vleugje Italie. Want aan de Middellandse zee weten ze al eeuwen lang dat eerlijke, verse producten in combinatie met de juiste kruiden garant staan voor pure verwennerij. De bediening kan u overigens altijd helpen bij het maken van een keus en weet altijd een passende lekkere wijn bij uw keuze presenteren

Kaart