Bedrijveninfogids
Bedrijveninfogids
 
Zoek en vind bedrijven bij u in de buurt of in een bepaalde regio

SUPERKEUKENS AMSTERDAM BV

Arena boulevard 70
1101DJ, AMSTERDAM ZUIDOOST
Telefoon: 020-4526723
meer info >>
2.8Km

BARLETTI

Arena boulevard 216
1101DJ, AMSTERDAM ZUIDOOST
Telefoon: 020-3630063
meer info >>
2.8Km

COMPREX AMSTERDAM ITALIAANSE KEUKENS

Buitenveldertselaan 108
1081AB, AMSTERDAM
Telefoon: 020-6425042
meer info >>
3.3Km

BULTHAUP PRESENTATIE DE JONG

Lijnbaansgracht 298
1017RN, AMSTERDAM
Telefoon: 020-6382048
meer info >>
3.6Km

BULTHAUP AAN HET OLYMPISCH STADION BV

Laan der Hesperiden 62
1076DN, AMSTERDAM
Telefoon: 020-7949290
meer info >>
4.3Km


Keukens informatie

Een nieuwe keuken koop je niet zomaar, het is een grote uitgave en een belangrijk onderdeel van je huis. Voordat je een keuken koopt moet je je goed voorbereiden, maar hoe doe je dat?

Oriëntatie
Het eerste oriënteren begint voor de meeste mensen thuis achter de computer maar je kunt ook naar een keukencentrum gaan om je te laten adviseren of tijdschriften of brochures te kopen of aan te vragen.

Prijzen van een keuken
De prijs is afhankelijk van het merk, de apparaten, de grootte, de indeling etc. Een keuken is maatwerk. De gemiddelde prijs van een nieuwe keuken ligt rond de 8.000 euro.

De uiteindelijke kosten van uw nieuwe keuken zijn afhankelijk van een aantal belangrijke factoren:

  • 1. Uw budget
  • 2. De complete keukenkosten
  • 3. De montagekosten en het meerwerk
  • 4. Het keukenmerk
  • 5. De inbouwapparatuur (hoeveelheid en merk)
  • 6. De uiteindelijke prijs die u betaalt, en de korting die u krijgt.

Keurmerk Kwaliteit Keukenbranche

In Nederland zijn er inmiddels een aantal keukenzaken die het keurmerk van de Stichting Kwaliteitsbevordering Keukenbranche (een initiatief van de Vereniging Comfortabel Wonen) mogen voeren. Aan dit keurmerk kan de consument een keukenzaak herkennen waar je met vertrouwen zaken mee kunt doen.

Jaarlijks wordt een keukenzaak die het keurmerk is toegekend aan een consumentenonderzoek onderworpen. Respondenten wordt gevraagd naar hun ervaringen bij de betreffende keukenzaak, daarbij komen alle aspecten van het kiezen en kopen, de montage en het nakomen van eventuele service uitgebreid aan bod.

Voor meer informatie kun je kijken op de site van Keurmerk Kwaliteit Keukenbranche.

Belangrijk bij het kiezen van een keuken

Budget voor de keuken
Als eerste dien je vooraf te bepalen hoeveel geld je kunt/wilt betalen voor een keuken. Neem een uiterste prijs in gedachten en ga daar niet overheen. Bedenk dat je bij veel keukenzaken behoorlijk kunt afdingen. Als je geen zin hebt in afdingen kun je ook voor keukenzaken met een vaste prijs gaan (zoals bijvoorbeeld Ikea).

Stijl van de keuken
Ga je voor modern, klassiek of een combinatie. Wil je een lichte of juist donkere keuken. Bedenk dat een keuken lang mee moet gaan en je er elke dag gebruik van maakt. Het is dus erg belangrijk dat het voldoet aan je smaak en behoefte.

De achterwand van de keuken
De kleur en het materiaal van de achterwand is zeer belangrijk. Bij twijfel over de achterwand is het een idee om de keuken eerst te laten plaatsen en dan pas te kiezen voor een achterwand.

Het merk van de keuken
Vooral voor de waarde van de woning is het belangrijk om te letten op het merk van de keuken, toch kan je door juist te kiezen een keuken 'duurder' laten ogen.

De ergonomie en werkbladhoogte
De werbladhoogte van uw keuken is zeer belangrijk en wordt vaak onderschat. Er is een handig trucje om te bepalen wat de ideale werkbladhoogte in uw keuken moet zijn. Houd uw armen in een hoek van 90 graden strak tegen uw lichaam. Nu moet de ruimte tussen uw handen en het werkblad ongeveer 12 cm zijn. Een te laag werkblad zorgt voor rugpijn, een te hoog werkblad geeft spanning in de schouders.

Neem geen overhaaste beslissingen en laat je niets opdringen!