Bedrijveninfogids
Bedrijveninfogids
 
Zoek en vind bedrijven bij u in de buurt of in een bepaalde regio

KROON IMPORT WIM

Meulenveldt 6
5451HV, MILL
Telefoon: 0485-453911
meer info >>
10.3Km

MELVIN CUSTOM MOTOREN

Bolder 9/A
6582BZ, HEUMEN
Telefoon: 024-6637700
meer info >>
12.4Km

MITSUBISHI DIESELMOTOREN DISTRIBUTEUR DET

Bijsterhuizen 2209
6604LC, WIJCHEN
Telefoon: 024-3434250
meer info >>
21.7Km

SPIERINGS MOTORSERVICE & MOTORTUNING

Graafsebaan 29/A
5384RS, HEESCH
Telefoon: 0412-452349
meer info >>
26.8Km

MOTOPORT EUROPE

De Amert 704
5462GH, VEGHEL
Telefoon: 0413-385850
meer info >>
29.2Km


Motoren informatie

Als we het hebben over motoren hebben we het eigenlijk over motorfietsen.

Een motorfiets is een voertuig op meestal twee, maar soms ook drie of vier wielen en in het algemeen voorzien van een verbrandingsmotor. Onder motorfietsen worden o.a. scooters, forcars, tricars, triporteurs, quadricycle, zijspancombinaties en 'gewone' motoren gerekend. Volgens de Nederlandse wetgeving vallen motorfietsen met een kleinere cilinderinhoud onder de categorie 'bromfiets' maar technisch gezien vallen deze ook onder de motorfietsen.

Een motor(fiets) is opgebouwd uit een rijwielgedeelte/frame (ontwikkeld uit dat van een fiets en het dragende gedeelte) waaraan de voor- en achterwielophanging, het motorblok, het zitgedeelte en de bedieningsorganen zijn bevestigd. De ontwikkeling van de motorfiets heeft er voor gezorgd dat het rijwielgedeelte steeds verder is verbeterd waarbij veel is geëxperimenteerd met materialen en constructies. Grofweg is er een onderverdeling te maken in buisframes die met stalen buizen zijn geconstrueerd en buisframes van aluminium.

Er zijn één-, twee-, drie-, vier en zescilinders motoren.

Er is een onderverdeling te maken in wegmotoren, (semi)terreinmotoren; Oldtimers en wedstrijdmotoren.

Om in Nederland te mogen rijden op een motor(fiets) dient een rijbewijs gehaald te worden.

Filegedragscode

Motorrijders mogen in Nederland tussen een file doorrijden maar er bestaat wel een gedragscode hoe de motorrijder zich in zo'n geval dient te gedragen. In het algemeen moet er rekening worden gehouden met het feit dat motorrijders relatief slecht zichtbaar zijn voor automobilisten en dat de snelheid waarmee door motoren wordt gereden vaak lastig in te schatten is voor medeweggebruikers. De gedragscode is vastgesteld door het Motorplatform.

Filegedragscode:

  • 1. Gepaste snelheid; Rijd rustig tussen de file door. Dat wil zeggen dat het snelheidsverschil tussen de motor en de auto die u passeert, niet meer mag zijn dan 10 km/u. Houd deze vuistregel aan bij iedere auto die u passeert. Hoge snelheidsverschillen zijn de belangrijkste bron van irritatie bij automobilisten en zorgen voor gevaarlijke schrikreacties.
  • 2. Wees alert op onvoorzichtig gedrag. Twee belangrijke manoeuvres waarvan motorrijders hinder ondervinden, zijn: bij gaten in de file: automobilisten die opeens van rijstrook wisselen en bij warm weer: openstaande portieren van auto's.
  • 3. Meerdere motorrijders. Als met meerdere motoren wordt gereden, houd dan ook het hoofd koel en rij rustig achter elkaar tussen de file door. Houd onderling minstens een afstand van twee auto's aan. Kies voor dezelfde doorgang.
  • 4. Naderen file. Bij het naderen van een file houdt u via de spiegels rekening met achterop komend verkeer dat niet tijdig snelheid vermindert. Verminder zelf geleidelijk aan de snelheid en waarschuw achterop komend verkeer met alarmlichten (of remlicht). Om verwarring bij automobilisten te voorkomen gebruikt u geen richtingaanwijzers of alarmlichten als u tussen de file doorrijdt. Bij snelwegen met meer dan twee rijstroken, kiest u positie tussen de twee meest linkse rijstroken.
  • 5. Stoppen in de file. Als u als laatste in de file staat, gebruik dan alarmlichten of remlicht om duidelijk aan te geven dat u met uw motor achter de file staat. Soms merken automobilisten wel de file op, maar niet de motor achter de file. Houd voldoende afstand van de voorganger en probeer zo mogelijk in te voegen tussen de wachtende auto's. Daar is het veiliger.
  • 6. Einde file. Zodra de file weer op gang komt, voeg dan in op de rijstrook tussen de auto's. Gebruik hierbij tijdig - dus voor het invoegen - de richtingaanwijzer.



Al mogen motorrijders inhalen in een file, er mag geen gebruik worden gemaakt van de vluchtstrook, de redresseerstrook, de doelgroepstrook, het verdrijvingsvlak en het puntstuk.