Bedrijveninfogids
Bedrijveninfogids
 
Zoek en vind bedrijven bij u in de buurt of in een bepaalde regio

HONING VISHANDEL

Veerstraat 1/3
1404CG, BUSSUM
Telefoon: 035-6917457
meer info >>
4.4Km

BILTHOVEN FISH

De Kwinkelier 5
3722AP, BILTHOVEN
Telefoon: 030-2291508
meer info >>
14.1Km

VISGILDE IJBURG

IJburglaan 655
1087BS, AMSTERDAM
Telefoon: 020-4160265
meer info >>
15.5Km

SPAKENBURGSE VISWINKEL DE

Amsterdamsestraatweg 116
3513AL, UTRECHT
Telefoon: 06-28164736
meer info >>
16.3Km

FISH 4 YOU

Zanglijster 12
3752MH, BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
Telefoon: 06-51709293
meer info >>
16.4Km


Lekkerbek informatie

Het lekkerbekje is gebakken vis. De visfilets worden eerst door een beslag gemaakt van water, meel en zout gehaald. Daarna worden de filets gefrituurd. Lekkerbekjes worden ook wel gegeten met remoulade-saus.

Vroeger werd voor lekkerbekjes wijting en kabeljauw gebruikt. In Nederland was wijting altijd 'vis voor de poes', een goedkope vissoort. Men heeft daarom gezocht naar een lekkere wijze om dit vetarme visje een nieuw imago te geven. Zo is het lekkerbekje ontstaan. De lekkerbek is een hele toepasselijke naam voor deze vis die zich voedt met garnalen, een delicatesse uit de zee.

Tegenwoordig wordt er voor lekkerbekjes gebruikgemaakt van verschillende vissoorten zoals heek, pollak of schelvis, omdat wijting en kabeljauw schaars zijn geworden door overbevissing. Ook de heek wordt inmiddels overbevist en de jonge wijting wordt vaak als bijvangst gevangen als te kleine vis. Sinds een aantal jaren wordt daarom voor een lekkerbekje de gekweekte zoetwatervissoort Pangasius pangasius gebruikt, die door veel liefhebbers van het lekkerbekje wordt bekritiseerd vanwege de grondsmaak. De Pangasius pangasius komt veelal uit de verontreinigde Mekong-delta in Vietnam, waar de vis massaal in grote bassins wordt gekweekt. Tegenwoordig wordt vaker gekozen voor de eerder genoemde vissoorten. Steeds meer vishandelaren geven aan welke vissoort ze gebruiken voor lekkerbekjes, speciaaltjes of kibbeling.