Isolatiebedrijf in Son en Breugel, Noord-Brabant

Isolatiebedrijven verbeteren energie-efficiëntie en comfort in woningen. Op deze pagina vindt u een zorgvuldig samengestelde selectie van de beste isolatiebedrijven in de gemeente Son en Breugel. Laat u informeren door onze deskundige aanbieders en verbeter de energie-efficiëntie van uw woning vandaag nog.

Uitgelichte isolatoren in (de buurt van) Son en Breugel

Mucon Benelux BV

Etten-Leur,
Noord-Brabant

Bekijk

ERIB Isolatietechiek BV

Den Bosch,
Noord-Brabant

Bekijk

Luykx Isolatiebedrijf J

Halderberge,
Noord-Brabant

Bekijk

Indisol Nederland BV

Woensdrecht,
Noord-Brabant

Bekijk

Energiek Isolatie

Eindhoven,
Noord-Brabant

Bekijk

Blink Services

Oosterhout,
Noord-Brabant

Bekijk

Zoek naar de beste isolatoren in uw omgeving

Andere populaire bedrijven in Son en Breugel

Bekijk ook:

Informatie over Isolatiebedrijf

Warmte-isolatie

Warmte-isolatie of thermische isolatie is een eigenschap van materialen en constructies om de overdracht van thermische energie (warmte) tussen twee zijden van het materiaal of de constructie tot een minimum te reduceren. Op de meeste plaatsen in de wereld is de warmte van de zon en de inwendige warmteproductie (van elektrische apparaten) onvoldoende om het hele jaar door in de leefruimtes een aangename binnentemperatuur te bereiken: er is verwarming nodig. Indien de binnentemperatuur hoger is dan de buitentemperatuur ontstaat volgens de wetten van Fourier energietransport door de schil van een gebouw (muur, dak, vloer). Om de temperatuur constant te houden, moet de verloren gegane energie weer toegevoegd worden. In een (ongeïsoleerde) doorsnee woning gaat 75% van het totale energieverbruik rechtstreeks naar verwarmen. De belangrijkste reden om goed te isoleren is energiebesparing en comfortverhoging. Het binnenoppervlak van een geïsoleerde woning voelt warmer aan dan dat van een ongeïsoleerde woning. Deze hogere temperatuur zorgt voor extra stralingswarmte. Ook condenseert waterdamp minder snel op een warm oppervlak. De vacht of het verenkleed van dieren dient hetzelfde doel. De waterdamp migreert dan door de wand en de isolatie, om daarin te condenseren. Om die condensatie te voorkomen wordt dampdichte folie aangebracht, die de migratie van verse lucht ook belemmert, waardoor warmteverliezende ventilatieroosters moeten worden toegepast.

Fysische principes

In bouwwerken treden meerdere types warmtetransport op:

  • door geleiding of conductie;
  • door convectie of luchtstroming;
  • door straling;
Daarnaast kan warmtetransport ontstaan door verdamping en condensatie. Hierbij wordt plaatselijk warmte onttrokken door verdamping, op een andere plaats kan die warmte bij het condenseren weer vrijkomen. Tevens is bij gebouwen ventilatie een factor. In vaste stoffen zoals in muren en isolatiematerialen vindt uitsluitend warmtetransport plaats ten gevolge van geleiding. Bij convectie vindt het warmtetransport plaats door middel van een stromend medium (bijvoorbeeld opstijgende warme lucht boven een radiator). Warmtetransport door straling kan zonder transportmedium plaatsvinden en gebeurt door elektromagnetische golven, een voorbeeld hiervan is de energie van de Zon die de Aarde bereikt. Factoren
  • U-waarde
  • R-waarde
  • K-peil
  • Energieprestatiecoëfficiënt
  • Lambdawaarde (warmtegeleidingscoëfficiënt)
Structuurisolatie Veel isolatiematerialen bestaan voor het grootste gedeelte uit lucht. Lucht is een goede isolator (warmtegeleiding erdoor gaat moeilijk) als je er maar voor zorgt dat het niet vrij kan stromen (waaien of tochten, dan gaat het warmtetransport namelijk sneller door convectie). Dat kan men doen door een poreus materiaal toe te passen, zoals polyurethaanschuim, dat een groot volume aan stilstaande lucht bevat in de vorm van gesloten minuscule belletjes. Vacuüm getrokken isolatie (VIP) behoort tot de beste isolatiemogelijkheden. Hierbij gebruikt men een bestaand isolatiemateriaal zoals XPS die men vacuüm trekt. Hierdoor zijn er geen stoffen meer aanwezig in de luchtcompartimenten, zodat er bijna geen warmte-overdracht kan gebeuren. Deze isolatiematerialen hebben een lambda waarde die 10 keer lager is dan bijvoorbeeld PUR, waardoor je voor dezelfde isolatie 10 keer minder dikte nodig hebt. In spouwmuren en in ramen kunnen stralingswerende lagen aangebracht worden, deze reduceren het warmtetransport door straling.

Bekijk alle informatie over Isolatiebedrijf