Kibbeling is een snack die bestaat uit stukken gesneden vis die in een beslag worden gedompeld en daarna gefrituurd. Het verkopen van kibbeling onder de noemer gebakken kibbeling is daarmee feitelijk onjuist.
"Kibbeling" is een verbastering van het woord "kabeljauwwang". Deze wangetjes werden apart uitgesneden en werden ooit als "kibbeling" aangeboden. De originele kabeljauwwangetjes hebben een zeer aparte eigen smaak en textuur en zijn onvergelijkbaar met de meestal als snack aangeboden (nep)kibbeling.
Later is men buikstukken van kabeljauw ook gaan verkopen als "kibbeling". Naar verluidt werd kabeljauw vroeger altijd in gelijke stukken gesneden en werd van de overblijvende vis kibbeling vervaardigd. Door de hoge prijs van de kabeljauw wordt tegenwoordig vaak met andere vissoorten gewerkt, zoals pollak, heek, wijting en koolvis.
Sommige kibbeling is gemaakt van alaskakoolvis en heeft een MSC-keurmerk (Marine Stewardship Council).