Bedrijveninfogids
Bedrijveninfogids
Zoek en vind bedrijven bij u in de buurt of in een bepaalde regio

VERSPUIJ ZEEVISHANDEL

Sint Jacobstraat 18
4461BB, GOES
Telefoon: 0113-750000
meer info >>
5.1Km

OESTERHANDEL J G PEKAAR VOF

Havendijk 23
4401NS, YERSEKE
Telefoon: 0113-574079
meer info >>
16.3Km

BONTON PRODUCTS BV

Krab 12
4401PA, YERSEKE
Telefoon: 0113-573133
meer info >>
16.6Km

CASH AND CARRY ZEEVISHANDEL

Hermesweg 23
4382ND, VLISSINGEN
Telefoon: 0118-412666
meer info >>
17.0Km

SAMAN VIS- EN PALINGHANDEL

Visstraat 13
4301CC, ZIERIKZEE
Telefoon: 0111-413296
meer info >>
18.0Km


Lekkerbek informatie

Het lekkerbekje is gebakken vis. De visfilets worden eerst door een beslag gemaakt van water, meel en zout gehaald. Daarna worden de filets gefrituurd. Lekkerbekjes worden ook wel gegeten met remoulade-saus.

Vroeger werd voor lekkerbekjes wijting en kabeljauw gebruikt. In Nederland was wijting altijd 'vis voor de poes', een goedkope vissoort. Men heeft daarom gezocht naar een lekkere wijze om dit vetarme visje een nieuw imago te geven. Zo is het lekkerbekje ontstaan. De lekkerbek is een hele toepasselijke naam voor deze vis die zich voedt met garnalen, een delicatesse uit de zee.

Tegenwoordig wordt er voor lekkerbekjes gebruikgemaakt van verschillende vissoorten zoals heek, pollak of schelvis, omdat wijting en kabeljauw schaars zijn geworden door overbevissing. Ook de heek wordt inmiddels overbevist en de jonge wijting wordt vaak als bijvangst gevangen als te kleine vis. Sinds een aantal jaren wordt daarom voor een lekkerbekje de gekweekte zoetwatervissoort Pangasius pangasius gebruikt, die door veel liefhebbers van het lekkerbekje wordt bekritiseerd vanwege de grondsmaak. De Pangasius pangasius komt veelal uit de verontreinigde Mekong-delta in Vietnam, waar de vis massaal in grote bassins wordt gekweekt. Tegenwoordig wordt vaker gekozen voor de eerder genoemde vissoorten. Steeds meer vishandelaren geven aan welke vissoort ze gebruiken voor lekkerbekjes, speciaaltjes of kibbeling.