Bedrijveninfogids
Bedrijveninfogids
Zoek en vind bedrijven bij u in de buurt of in een bepaalde regio

KOEKKELKOREN DRANKEN BV

Sleperweg 14
6222NK, MAASTRICHT
Telefoon: 043-3632636
meer info >>
5.3Km

HAAN VOF DE

Zoerbeemden 14
6245LR, EIJSDEN
Telefoon: 043-4094444
meer info >>
8.3Km

VIN MUNNEN

Hedelfinger 2
6245PN, EIJSDEN
Telefoon: 043-3110260
meer info >>
9.3Km

LIMBURGSE HORECA CENTRALE BV

De Koumen 78
6433KE, HOENSBROEK
Telefoon: 045-5229500
meer info >>
13.0Km

DIS BV

Dr. Nolenslaan 106
6136GT, SITTARD
Telefoon: 046-4570777
meer info >>
18.5Km


Drankengroothandel informatie

Een drankengroothandel levert zijn producten voornamelijk aan horecabedrijven. Daarnaast wordt geleverd aan detaillisten (slijterijen, supermarkten), benzinestations, cateraars en (bedrijfs)kantines etc.

De drankengroothandel levert een steeds uitgebreider productenpakket. Naast dranken maken tegenwoordig ook diverse non-foodproducten deel uit van het assortiment.

Er zijn algemene drankengroothandels maar tevens gespecialiseerde groothandels in bijvoorbeeld wijn, speciaalbieren of whiskey. Drankengroothandels zijn, in bepaalde gevallen, verworden tot verlengstukken van de grote brouwerijen.

Alcoholaccijns

Alcoholaccijns is de verbruiksbelasting die wordt geheven over alcoholhoudende dranken. De indeling en de hoogte van de tarieven wordt geregeld in de Accijnswet. In de jaren van 2008 t/m 2014 zijn de accijns op wijn bijvoorbeeld in totaal met meer dan 50% verhoogd.

Doordat in de omringende landen een lagere accijns (of zelfs geen accijns) wordt geheven op wijn wordt het kopen van wijn in de buurlanden gestimuleerd. Dit zorgt er niet alleen voor dat de Nederlandse schatkist veel geld misloopt maar handelaren in het grensgebied worden ook enorm gedupeerd.

In Nederland wordt als argument veelal gebruikt dat accijnstarieven zouden leiden tot vermindering van het alcoholmisbruik maar onderzoeken tonen aan dat alcoholmisbruik het beste met voorlichting en handhaving van bijvoorbeeld de Drank- en Horecawet tegengegaan kan worden.

Arbo-tips

In het Arbobesluit staat dat een werknemer zijn werk zo moeten kunnen doen dat lichamelijke belasting geen gevaar voor de gezondheid en veiligheid oplevert. Veel medewerkers in de drankensector doen werk dat hun lichaam belast. Te grote of langdurige lichamelijke belasting kan slecht zijn voor de gezondheid met, in het uiterste geval, arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Juist met het tillen en verplaatsen van zaken kan er een te grote belasting voor de rug optreden, met name van de ruggenwervels en spieren. Om klachtenvrij te blijven, dient er altijd op de juiste manier 'getild' te worden.

  • Buk en til niet onnodig, gebruik waar mogelijk hulpmiddelen.
  • Zorg dat de weg vrij is van obstakels.
  • Buig door de knieën.
  • Houd de rug zoveel mogelijk recht, til nooit met een gedraaid lichaam.
  • Verplaats je voeten als je moet draaien.
  • Til met twee handen.
  • Bepaal vooraf de route die je gaat nemen tijdens het dragen.
  • Til niet hoger dan schouderhoogte.
  • Luister naar je lichaam en til niet boven je krachten.
  • Pas op met gladde vloeren, drempels en stoepranden.