Bedrijveninfogids
Bedrijveninfogids
 
Zoek en vind bedrijven bij u in de buurt of in een bepaalde regio

VERBEEK BRUMMEN BAKKERIJ

Saturnusweg 1
6971GX, BRUMMEN
Telefoon: 0575-563599
meer info >>
5.7Km

SCHOLTEN BROOD- EN BANKETBAKKERIJ HENRY

Smidsstraat 13
7021AB, ZELHEM
Telefoon: 0314-621213
meer info >>
11.6Km

VEEN ECHTE BAKKER TEN

Coldenhovenseweg 45
6961EB, EERBEEK
Telefoon: 0313-653965
meer info >>
11.7Km

HELVOORT BAKKERIJ G VAN

Hoofdstraat 59
7213CR, GORSSEL
Telefoon: 0575-491691
meer info >>
13.1Km

BRIL BAKKERIJ & KOFFIESCHENKERIJ

Rijksstraatweg 24
7383AR, VOORST GEM VOORST
Telefoon: 0575-501271
meer info >>
13.1Km


Bakkerij informatie

Het woord bakkerij heeft twee betekenissen:

  • een werkplaats waar de bakker brood, koek, banket en dergelijke bakt in een oven, met vaak een aparte ruimte ernaast waar men deze waren verkoopt.
  • een winkel waar men brood, koek, banket verkoopt zonder deze goederen zelf te produceren.


Een bakkerij is een winkel waar men brood, koek, gebak en banket en aanverwante producten kan kopen. Veel bakkerijen bakken hun eigen brood; dit soort winkels wordt een warme bakker genoemd. Een speciaalzaak voor gebak en taart wordt een banketbakker genoemd.

Andere broodwinkels verkopen brood dat 's nachts in een broodfabriek is gebakken. Een relatief nieuwe ontwikkeling op dit gebied is de soort brood die prepain genoemd wordt. Dit brood is bijna gaar gebakken en kan in een broodjeszaak worden afgebakken waarbij de verse geur en de door het product afgegeven warmte suggereren dat het om een ter plaatse geproduceerd brood gaat.

Vroeger ging de bakker langs de deur met paard en wagen en later met een bakfiets of auto vol met wit en bruin tarwebrood en roggebrood en beschuit. Er zijn tegenwoordig vele soorten brood en (belegde) broodjes verkrijgbaar met vele varianten en eigen benamingen. Ook per streek of provincie zijn er variaties. Sommige broodwinkels hebben een lunchroom waar men luxe belegde broodjes kan eten.

Vooral op zaterdag is het in Nederland een drukke dag in veel bakkerijen, omdat op zon- en feestdagen de winkels in Nederland als regel gesloten zijn.

In vroeger dagen brachten de mensen zelf het meel dat was gemalen door een molenaar naar een centrale bakkerij.

Veel Nederlandse steden kennen Turkse bakkerijen. Deze verkopen meestal geen Nederlandse broodsoorten, maar wel Turks brood, croissants, börek, simit, pitabroodjes en baklava.