Bedrijveninfogids
Bedrijveninfogids
 
Zoek en vind bedrijven bij u in de buurt of in een bepaalde regio

KOOT KEURSLAGERIJ

Havenstraat 4
2211EH, NOORDWIJKERHOUT
Telefoon: 0252-372230
meer info >>
5.1Km

KROEZEN KEURSLAGERIJ

Markenburg 101
2135DS, HOOFDDORP
Telefoon: 023-5628413
meer info >>
8.7Km

SLAGERIJ BEKOOIJ

Tulpenstraat 12/14
2231GW, RIJNSBURG
Telefoon: 071-4020855
meer info >>
10.5Km

MOOY BV KEURSLAGERIJ DE

Anjelierenstraat 39
2231GT, RIJNSBURG
Telefoon: 071-4020755
meer info >>
10.6Km

KEURSLAGERIJ OWEL

Hoornesplein 121
2221BE, KATWIJK (ZH)
Telefoon: 071-4018930
meer info >>
11.2Km


Slagerij informatie

Een slagerij is een winkel gespecialiseerd in vlees en vleeswaren.

De uitbater, vaak ook de eigenaar, noemt men de slager. Het vlees en de vleeswaren zijn over het algemeen, en vroeger zeker, uitsluitend rund- en varkensvlees.

Paardenvlees werd/wordt uitsluitend verkocht door de paardenslager.

Wild en gevogelte wordt verkocht door de poelier. Vaak worden geslachte dieren aangeleverd vanaf het slachthuis, en in de slagerij tot product verwerkt dat aan de consument verkocht wordt.

Slachter

Een oude benaming voor een slager, met name die aan huis slacht, was slachter. Ook het woord vleeshouwer voor slager wordt nauwelijks meer gebruikt.

Vroeger slachtten slagers de dieren zelf, maar tegenwoordig gebeurt dit vaak in slachterijen. Bovendien wordt het versnijden en uitbenen hoe langer hoe meer door gespecialiseerde bedrijven gedaan, die op hun beurt de slagers en supermarkten bevoorraden met de gewenste hoeveelheden en kwaliteit in vacuümverpakking.

Vele slagers verkopen hun goederen in privéondernemingen (slagerijen), maar tegenwoordig wordt ook veel vlees verkocht door supermarkten.

Het slagersberoep is een van de oudere ambachten. De laatste jaren heeft het beroep een flinke verandering ondergaan. Zo zijn veel slagerijen naast vlees ook andere producten gaan verkopen, met name kant-en-klaarproducten. Ook zijn er biologische slagers die zich onderscheiden met biologisch vlees en vleeswaren met het Beter Leven keurmerk.

Tot in de twintigste eeuw kwam het ambacht van slager ofwel slachter, zoals het ook werd genoemd, vaak voor in combinatie met rietdekker ofwel strodekker. In de winter slachtte men het vee voor de boeren in de omgeving, en in de zomer ging men bij diezelfde boeren het dak op om het riet te vervangen. Zo had men in alle seizoenen werk.